ДІЯЛЬНІСТЬ КОМІТЕТУ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА СПОРТУ МОН УКРАЇНИ з розвитку фізичного виховання та спорту серед учнівської молоді - Стеценко, Вадим (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2020)
Стаття висвітлює діяльність Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, основним завданням якого є участь у реалізації державної політики з фізичного виховання та спорту в закладах освіти. Автор звертає увагу на проблему стану здоров’я дітей та молоді нашої держави, який є суттєвим викликом для суспільства, а для держави становить реальну загрозу для її гуманітарної безпеки. Стаття містить інформаційні матеріали щодо реальних заходів Комітету з метою створення і розвитку в країні здоров’яформувальної системи фізичного виховання учнів та студентів на засадах збереження кращих традицій та впровадження інновацій. Йдеться про цьогорічну розробку Комітетом Стратегії розвитку фізичного виховання та спорту серед учнівської молоді до 2025 року та Стратегії розвитку фізичного виховання та спорту серед студентської молоді до 2025 року, на основі яких буде розроблено та впроваджено положення про організацію фізичного виховання у закладах освіти. Ознайомившись зі статтею, читач матиме уявлення про те, які заходи проводитимуться в країні з метою організації змістовного дозвілля учнівської молоді, їх залучення до активних занять фізичною культурою та різними видами спорту. Розглянуто проблеми з розвитку освітнього, шкільного спорту в нашій державі та можливості їх розв’язання.