КАХОВСЬКА ОСВІТА НА ШЛЯХУ ДО «НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ» - Гончар, Михайло (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2020)
У статті розглянуто стан освітньої сфери міста Каховки Херсонської області в контексті викликів, що стоять перед школою в умовах реформування та завдань «Нової української школи». Окреслено досягнення та проблемні питання, визначені батьками школярів міста за результатами опитування громадської думки, проведеного в червні 2017 р. Зокрема, високо оцінено батьками якість шкільної освіти (80%). Разом з тим серед основних проблем виокремлено ускладнення навчальних програм (43%) та перевантаженість шкільних рюкзаків (45%). Результати дослідження стали підґрунтям розроблення Дорожньої карти розвитку освітньої сфери в місті Каховка, затвердженої рішенням сесії Каховської міської ради від 22 грудня 2017 р.