ФІЗИЧНИИ БЛОК У СТРУКТУРІ ДПК УНІВЕРСАЛ ТА ДПК ON-LINE (ДЛЯ АДМІНІСТРАТОРІВ СИСТЕМИ ЗНЗ УКРАЇНИ) - Руденко, Сергій (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2020)
Останнє десятиліття характеризується особливо агресивним впливом шкільного соціального середовища на формування здоров’я школярів. Для медичних працівників, психологів та педагогів прийшов час розглядати дитину не лише як фізичний організм та суб’єкт навчального процесу, а і як комплексну систему з тільки їй притаманними психологічними, фізичними особливостями та соціальними реакціями. У статті обґрунтовується значення фізичного блоку у структурі ДПК «Універсал» та його структура: фактори психолого-педагогічного характеру, які впливають на стан здоров'я школярів, складові елементи фізичного блоку ДПК, показники фізичного розвитку школярів.