АВТОРСЬКА ШКОЛА В УКРАЇНІ - Кириленко, Світлана (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2019)
Сучасний етап розвитку освіти в Україні характеризується наявністю протиріч в системі загальної освіти, а отже не відповідністю вимогам сьогодення, характерною ознакою якого стає постійний пошук способів усунення наявних протиріч. За цих умов особливо актуальною є проблема становлення авторської школи в Україні. Автор переконливо обґрунтовує, що авторські школи створюють освітній простір завтрашнього дня, бо саме в них народжуються нові прогресивні ідеї, яких потребує, зокрема й сучасна реформа середньої освіти. Висловлює надію, що цими ідеями, рано чи пізно, скористаються інші школи України. Анонсує читачам журналу вихід з друку науково-методичного посібника «Авторські школи України», наголошуючи, що в ньому представлено авторські моделі навчальних закладів системно, різнобічно і послідовно.