ФОРМУВАННЯ ІННОВАЦІЙНОГО ПРОСТОРУ ЛІЦЕЮ ТА УМОВ ДЛЯ САМОРЕАЛІЗАЦІЇ УЧНІВ ЧЕРЕЗ ВИКОРИСТАННЯ СИСТЕМИ ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНОГО ПРОЕКТУВАННЯ - Маджбур, Олена (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2020)
Від школи чекають створення для кожного учня ситуації успіху сьогодні і в майбутньому. Тому головне завдання школи — допомогти дитині знайти свій шлях у житті, що дозволив би їй розкрити свої приховані і наявні здібності й обдарування, особистісні якості. Інтелектуальний і сталий розвиток учнів, підготовку до активної самостійної творчої діяльності, самовизначення в майбутній професії в НВК-ліцеї № 100, забезпечує проектування особистісно-розвиваючого простору багатопрофільного ліцею через розробку та впровадження інноваційних технологій, що створює кожному учневі умови для самореалізації, збачує його здатністю до безперервного навчання, власної орієнтації на постійне самооновлення, самозміни шляхом усвідомленого отримання і оцінювання нових вражень, нової інформації/