УПРАВЛІННЯ ОСВІТОЮ В УМОВАХ ПОСТСУЧАСНИХ СОЦІОКУЛЬТУРНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ - Братанiч, Борис (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2020)
У статті проведено дослідження взаємозв'язку системних соціокультурних трансформацій постсучасного зразка та тенденцій модернізації управління в освітній галузі. Обґрунтовується необхідність зміни методології управлінської діяльності в освіті у контексті нових підходів у дослідженні соціокультурних процесів та нових реалій постіндустріального суспільства. Розкривається значення системних змін в управлінні постіндустріаль- ного зразка для модернізації вітчизняної освіти. Ставиться проблема узгодження інноваційних механізмів розвитку суспільства, освіти та управлінської сфери.