МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ АНАЛІЗУ УПРАВЛІННЯ ОСВІТОЮ ЯК ІННОВАЦІЙНОГО ФЕНОМЕНУ - Романенко, Михайло (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2020)
У статті здійснено аналіз теоретико-методологічних засад дослідження управління освітою як інноваційного феномену. Обґрунтовується необхідність використання евристичного потенціалу інноватики, інноваційного менеджменту та філософії управління в освіті. Розкривається значення традиційних та постмодерністських методологій для дослідження управлінської діяльності в освіті. У зв'язку з цим ставиться проблема визначення напрямів інноваційного розвитку галузевого управління у контексті змін ме-тодологічних підходів та соціокультурних детермінант розвитку освіти.