МОДЕРНІЗАЦІЯ ЗМІСТУ ОСВІТИ ЯК НАЦІОНАЛЬНА ПРОБЛЕМА - Ільченко, Віра; Гуз, Костянтин (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2020)
У статті зроблено спробу привернути увагу директорів шкіл і громадськості до модернізації змісту освіти через розроблення і впровадження моделі освіти сталого розвитку (ОСР) «Довкілля» (1992-2014). Йдеться про необхідність активізації впровадження STEM-освіти і моделі ОСР «Довкілля» як її вітчизняного аналогу, а також про внесення змін у ЗНО. Наголошено як на спільних рисах STEM-освіти і моделі ОСР «Довкілля», так і на їх відмінностях.