ВІДЗНАЧЕННЯ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ МИРУ У ПОЛІЛІНГВІСТИЧНІЙ ГІМНАЗІЇ - Ананьева, Надія (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2019)
Міжнародний день миру щорічно відзначається 21 вересня з 2002 р., коли на Генеральній Асамблеї ООН було прийнято відповідну резолюцію про встановлення дати святкування. Мир є однією з глобальних проблем людства, до якої має бути привернута увага усієї світової спільноти. У 2015 р. на Генеральній Асамблеї ООН затверджено 17 основних цілей, які необхідно досягти для забезпечення миру впродовж наступних 15 років. Емблемою Міжнародного дня миру є зображення білого голуба з оливковою гілкою, творцем якої є Пабло Пікасо.