СИСТЕМНА ПІДГОТОВКА КЕРІВНИКІВ ШКІЛ ДО ВИКОНАННЯ НОВИХ РОЛЕЙ В УМОВАХ КОНЦЕПТУАЛЬНОГО ПРЕДСТАВЛЕННЯ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - Гуменюк, Віра (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2017)
У статті акцентовано увагу на реалізації інноваційних підходів до підвищення кваліфікації керівників загальноос- вітніх навчальних закладів, їх професійного розвитку в умовах сучасних суспільних змін; схарактеризовано сутність та структуру концептуальних напрямів системної підготовки керівників шкіл до виконання ними нових ролей, зумовлених реформуванням освітньої галузі, розбудовою нової української школи.