РЕАЛІЗАЦІЯ СИСТЕМИ РОБОТИ З ОБДАРОВАНИМИ ДІТЬМИ У ШКОЛІ В КОНТЕКСТІ ПРОЕКТУВАННЯ ОСОБИСТІСНО-РОЗВИВАЛЬНОГО ЗМІСТУ НВП - Ліщук, Ірина (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2020)
Робота з обдарованими дітьми, що передбачає розвиток здібностей особистості, її самовизначення, соціальну адаптацію та культурне становлення, є одним із пріоритетних завдань на етапі розбудови сучасної освітньої системи. Вона вимагає більш глибокого вивчення й опрацювання її методологічних основ, сучасного осмислення і розв’язання низки певних проблем. У статті йдеться про те, як ці проблеми виявляються і вирішуються в Новосілківській школі в процесі дослідно-експериментальної роботи за темою “Проектування особистісно-розвивального змісту навчально-виховного процесу загальноосвітнього навчального закладу”.