ПРОЕКТУВАННЯ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОГО ПРОЦЕСУ. ТЕХНОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ - Паламарчук, Олександр (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2020)
Сучасне покоління живе на зламі епох, зміна яких пов’язана з динамічними процесами у всіх структурах життя, і розвивається двома шляхами: відторгнення застарілих форм життя, що чинять опір змінам, і формування нових цивілізованих засад життєдіяльності. Діагностично-проектуючий комп’ютерний комплекс «Універсал» дає змогу застосовувати сучасну проективну методику для ефективної організації навчально-виховного процесу на особистісно-орієнтованій основі для всіх ланок школи та забезпечити її ефективне управління. У статті обґрунтовується оцінка технології проектування особистісно-розви- вального змісту навчально-виховного процесу як умови поліпшення динаміки психо- лого-соціального розвитку більшості учнів в класних колективах, підвищення рівня їх духовно -катарсичної активності.