ВИХОВНА СИСТЕМА КЛАСУ «ДЖЕРЕЛА ДУХОВНИХ СКАРБНИЦЬ НАРОДУ» – СКЛАДОВА ЧАСТИНА МОДЕЛІ ВИХОВНОЇ СИСТЕМИ НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ШКОЛА РОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ НА ЗАСАДАХ НАЦІОНАЛЬНОГО ВИХОВАННЯ» - Оренчук, Олена (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2019)
Наша Україна – молода держава, яка перебуває на шляху радикальних політичних, соціальних та економічних перетворень, обравши шлях переходу від тоталітарних ідеологій до свободи й демократії, національного відродження, цивілізованої, соціально зорієнтованої економіки, побудови нового громадянського суспільства. Суверенній Україні потрібні громадяни, які мають глибоко усвідомлену життєву позицію. Сьогодні важливо відтворити в українському суспільстві почуття істинного патріотизму як духовно-моральної та соціальної цінності, сформувати в молоді активну громадянську позицію, яку вона зможе проявити в усіх ви дах діяльності, перш за все, пов’язаних із захистом інтересів своєї родини, рідного краю, народу та Батьківщини, реалізації особистого потенціалу на благо української держави.