«ПЕДАГОГІКА СВОБОДИ» У ГРОМАДСЬКО-ДЕРЖАВНІЙ МОДЕЛІ УПРАВЛІННЯ ЛІЦЕЄМ - Сазоненко, Ганна; Іващенко, Олена; Нестеренко, Наталія (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2020)
У статті розкрито сутнісне поняття «педагогіки свободи» та екстрапольовано основні її постулати на модель громадсько-державної системи управління навчальним закладом; представлено апробовану модель управління Українським гуманітарним ліцеєм Київського національного університету імені Тараса Шевченка у контексті концептуальних вимірів акмеуправління, акменавчання та ак- мевиховання у взаємодії із наукою, соціумом й інформаційним простором.