УПРАВЛІННЯ СЕРЕДОВИЩЕМ СОЦІАЛІЗАЦІЇ ЛЮДИНИ В УМОВАХ СТАНОВЛЕННЯ МЕДІАПРОСТОРУ - Струкова, Тетяна (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2020)
У статті здійснено аналіз теоретико-методологічних засад виокремлення управлінського аспекту аналізу соціалізації особистості в умовах становлення медіа-простору. Обґрунтовується необхідність максимізації креативного потенціалу електронних медіа та загалом електронних комунікацій інформаційного суспільства для створення сприятливого для соціалізації особистості соціокультурного середовища. Розкривається значення управлінських впливів з боку суспільства на медіапростір як пріоритетного напряму керування процесом соціалізації. Ставиться проблема амбівалентності процесів взаємодії індивіда та медіапростору в сучасних умовах.