МАРКЕТИНГОВА СТРАТЕГІЯ УПРАВЛІННЯ ОСВІТОЮ В УКРАЇНІ - Романенко, Катерина (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2020)
У статті здійснено аналіз теоретико-методичних засад дослідження маркетигової стратегії управління освітою як найбільш адекватного ринковому середовищу інструментарію керування процесом модернізації галузі. Обгрунтовується необхідність використання досвіду стратегічного управління у сфері державного менеджментудля потреб освітньої сфери. Розкривається значення стратегічного маркетингу я інструменту надання освітнійсфері моделюючих функцій. Ставиться проблема упровадження маркетингового управління увітчизняній системі освіти.