«НОВА ШКОЛА. ПРОСТІР ОСВІТНІХ МОЖЛИВОСТЕЙ». УПРАВЛІНСЬКІ ТА ВЧИТЕЛЬСЬКІ ПРІОРИТЕТИ: ТРИ МІНІСТРИ ПРО ГОЛОВНЕ - Гриневич, Лілія; Кремень, Василь; Таланчук, Петро (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2016)
Ця стаття реалізує редакційний задум — співставити позиції очільників освітянської галузі, міністрів освіти і науки в різні доленосні для країни часи, щодо стратегічних інтенцій освіти, зокрема школи, що має допомогти вам, шановний читачу, не лише зорієнтуватися, а і визначитися щодо пріоритетів проекту сучасної реформи «Нова школа. Простір освітніх можливостей», який так блискавично поширився серед громадськості, що дає право сказати — реформа вже розпочалася в освітньо-суспільному просторі країни. Саме з’ясуванню ідеології запропонованої реформи середньої освіти, її базових компонентів, стратегічних намірів та очікуваних результатів і присвячена ця стаття, яка акумулювала основні концепції, на яких ґрунтується Нова Школа, та позиції очільників Міністерства різних часів відносно стрижневих проблем освіти. Пропонуємо Вам, шановний читачу, дочитатися, дослухатися і почути 3-х міністрів освіти та разом з нами розібратися в усьому.